Tuesday, January 18, 2011

Abu Dhabi & the Special Gifts

Salam to all...

ok,last update was on 19 Sept 2010 and as for today, genap la 4 bulan blog nie bersawang tanpa any update. Bukan takde cerita nak update (byk je actually) tp mood nak menulis tu tak dtg2. Susah jgk yer kalo jd blogger yg ikut mood nie. Haha..tak perlu la kan nak update semua cerita2 4 bulan lepas, cukup la nak share something that happened recently. As most of you know, I'll be going to Abu Dhabi this Friday (21 Jan 2011, 9.05 p.m by Qatar Airways) for a week as I'll start to work with Schlumberger as a Field Engineer very soon. So as a new hire, the company will send for induction course for a week before we started working at our location (mine will be in Labuan)..

as I'm about to start to work, I received 2 special gifts from my senior & my best friend. Both are branded shirts which cost 3 digits per shirt (means more than rm100 la) which I never had before in my life. Yela, dulu as a student, mane la nak beli baju mahal2 kan. Kalo yg mahal pun, mesti ade discount 50 - 70%! Haha..tak mampu weh nak beli dgn duit scholar rm600 sebulan (nak byr duit hostel lg dgn duit tu).

Alhamdullilah, syukur sgt rasa bila ade org hadiah kan. To show them my appreciation, so I put it in my blog la. Entry nie bukan nak menunjuk-nunjuk ok!

eh,panjang la pulak mukadimah nyer (yela,dah b'bulan2 x update kn~). so, the 1st one was given by my senior, Lutfy (he's ex-UTP & currently working with Slb as well in Saudi Arabia). He 'belanja' me a Topman shirt when we went out together last Friday at KLCC & Pavilion. Thank you so much for the shirt & the lunch treat at Chilli's~


the second gift was given by my best friend, Haiqal whom I've known since Form 1 back in 2001 at MRSM Pendang. at 1st nak teman dia pergi beli iPhone4 je kat KLCC tp out of stock. but then he treated me Nasi Biryani for lunch & gave me an Armani Exchange t-shirt. owh lupa, his mom also made a very tasty & delicious Bubur Durian. thanks a lot Haiqal!



so,just a quick update for today. InsyaAllah I will try to update more on my experience in Abu Dhabi & Dubai on my next post. until then, take care guys~ =)

8 comments:

mr.syazwan said...

F
U
U
Y
O
O
O

seiyes smart!

selamat terbang ke Qatar ye

20 JAN HARI PENUH BERMAKNA buat kamu dan ku..

haha

semoga selamat sampai dan elok2 di sana

=_=

Qarl said...

hahaha.

you'll b entering the career world very very soon, the best of luck

of course there will be challenging, rite

be strong!

Amir Rayyan said...

take care n selamat bekerja...:)

hana said...

all the best anas! bole blanje mkn naty..hehe

ADfeez said...

wow... muda2 lg da kerja hebat !!
clap clap...
have a safe journey :)

mye said...

bestnya dpt hadiah..
nak jugak!!
hehehe..
good luck yew bro anas..
huhu

naulofah said...

salam ziarah..saje jln2..nak tinggal kat shout box..takde plak..hihi..nway have a nice trip there..hopefully u r not burn..hihi..sbb i hve one friend gi sane same field with u and same company..just wonder and sgt kagum seorang engineer ade blog..sbb sy tahu para engineer ni sgt busy..hihi..

semoga selalu update blog..leh saya folo..mehla singgah blog ufah..
http://naulofah.blogspot.com/..

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI