Wednesday, October 21, 2009

My 1st cooking in Labuan...

Salam to all~

Yeah,at last,setelah sekian lama menunggu,akhir nyer dapur rumah aku dah ada gas. What does it mean? It's cooking time!!! Haha..so after like 4 months without cooking a single food (maggie is an exception~), me and my housemates (Jamal & Zaini) pun memasak la semalam. Ape yg kitorg masak? Just a simple one; telur masak kicap & sambal ikan bilis. Ok la tu kan,mula2 masak la simple2 je. Next time leh masak something yg complicated sket (si Zaini suh aku masak tomyam. Reti kah aku??).

Nak di jadikan cerita,balik je dari kerja semalam; aku, Jamal & Zaini pun berjalan la ke kedai utk membeli brg2 dapur (eh,pegi naik van,blk yg jln kaki. Hehe..). As usual lah,aku la yg act mcm 'mak' & diorg mcm 'anak' (walaupun aku lg muda dari diorg. =P)! Haha..aku yg pikir ape nak beli & diorg tukang angkat brg2 tu. Ngehehe..brg yg ktorg beli antara nyer; kicap, sos, bawang, kunyit, cili etc (byk sgt nk list out~ =P). tapi total sume2 ada la dlm rm30++,ktorg share duit sikit2. Blk je dari membeli,start la sesi masak - memasak bersama Chef Anas. Haha..si Jamal & Zaini tolong2 je, aku suh la diorg tolong kopek bawang & kentang sementara aku prepare benda lain. Walaupun mula2 aku rasa cam agak nervous since dah lama tak masak,tapi lepas diorg makan masakan aku, Alhamdulillah, licin sume pinggan. Haha..so,nak masak plak ek lepas nih? =P

inilah hasil nyer yg tak seberapa~ =D

p/s: hari nie actually agak down since something happened kat office tapi tabah kan jela hati aku nie. Biasalah, manusia kan... Yg penting,mlm nie ada "supprise party" for my beloved mentor, Agnes Tan! So,jom kita enjoy~ =D

1 comment:

I am Karl said...

ok la tu anas

walau nmpk horrible

nnt i ajar smk kurma, kari sume k

haha